Kwaliteitsvol (ver)huren Grimbergen, Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst

Inwoners van Grimbergen, Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst kunnen op 15 maart 2022 een infosessie over huren en verhuren bijwonen of digitaal volgen.

Vlaanderen heeft sinds 2019 een eigen Vlaams Woninghuurdecreet en de Vlaamse Codex Wonen is  bij de start van dit jaar aangepast. Om wat meer duiding te geven, organiseren de gemeenten Grimbergen, Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst in samenwerking met Woonwinkel Noord begin december een infosessie.

Tijdens de infosessie zal je meer te weten komen over het Vlaams Woninghuurdecreet, huurgeschillen, de normen rond woningkwaliteit en het conformiteitsattest. Deze onderwerpen worden toegelicht door de jurist van de Verenigde Eigenaars, de vrederechter van het kanton Meise, een expert woningkwaliteit Wonen-Vlaanderen en de woonconsulent van de gemeente Grimbergen. Ook zal er voldoende tijd zijn om persoonlijk vragen te stellen aan experten ter plaatse.

Iedereen is welkom op dinsdag 15 maart 2022 om 19 uur op een van de twee locaties:
het gemeentehuis van Grimbergen (Prinsenstraat 3, 1850 Grimbergen) waar de presentatie kan worden bijgewoond
het OCMW van Kampenhout (Dorpsstraat 9, 1910 Kampenhout) waar de presentatie op groot scherm wordt geprojecteerd.

Hoe inschrijven?
Omwille van de coronamaatregelingen vragen we om in te schrijven. Dit kan via woonloket@grimbergen.be of woonloket@kampenhout.be of via 0499 88 06 24. Wie de infosessie digitaal wil volgen, zal na de inschrijving de link doorgestuurd krijgen.