Infoavond huurpremie huursubsidie Londerzeel

Inwoners van Opwijk en Merchtem kunnen op woensdag 20 oktober een gratis informatieavond over de huurpremie en de huursubsidie bijwonen.

Iedereen heeft recht op wonen, maar kan zich niet altijd een eigen woning veroorloven. Huren is dan de boodschap, al hebben mensen met beperkte middelen het dan nog altijd moeilijk om een kwaliteitsvolle woning te vinden. Sociale huur is hier een oplossing. De wachtlijsten zijn echter enorm en het duurt vaak zeer lang vooraleer huurders hun intrek kunnen nemen in een sociale huurwoning. In tussentijd blijven ze op de private (en duurdere) markt aangewezen.

Wist je dat er vanuit de Vlaamse overheid premies ter beschikking zijn die de financiële situatie wat kunnen verzachten? Sta je al 4 jaar of langer op de wachtlijst voor een sociale huurwoning, dan kan de huurpremie je helpen. Verhuis je van een woning met slechte woonkwaliteit naar een aangepaste woning, kun je misschien genieten van een huursubsidie.

Om jou die financiële mogelijkheden en de daarbij horende kwaliteitsvereisten beter te leren kennen, organiseert het Woonloket van de gemeente een gratis informatieavond. Die gaat door op woensdag 20 oktober om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis van Merchtem (ingang Bogaerdstraat).

Enkel inwoners van Merchtem en Opwijk kunnen de infoavond bijwonen. Omdat de plaatsen beperkt zijn, is inschrijven aangewezen. Dit kan door te bellen of te mailen naar het woonloket.

Woonloket Merchtem
Gasthuisstraat 17, 1785 Merchtem
052 89 10 69 – 0498 17 87 30
huisvesting@merchtem.be

Woonloket Opwijk
Ringlaan 20, 1745 Opwijk (GAC II)
052 36 51 46
woonloket@opwijk.be