3Wplus

3Wplus lanceert digitaal Energiehuis voor heel Halle-Vilvoorde én bouwt nieuwe eigen website

Inwoners van Halle-Vilvoorde kunnen voortaan op het digitaal Energiehuis van 3Wplus terecht met al hun vragen rond duurzaam wonen. 3Wplus liet ook zelf een nieuwe website ontwikkelen.

Iedereen die in Halle-Vilvoorde duurzaam wil wonen of (ver)bouwen kan alle informatie hierover voortaan terugvinden op het digitaal Energiehuis van 3Wplus. Het digitaal platform energiehuis.3wplus.be zorgt ervoor dat iedere burger uit één van de 35 gemeenten thuis zelf al de nodige informatie kan opzoeken en na enkele muisklikken kan achterhalen wie gecontacteerd kan worden voor extra uitleg. Het digitaal Energiehuis bevat een gemakkelijke zoekmachine waarmee bezoekers door het invoeren van de naam of postcode van hun gemeente een overzicht krijgen van welke diensten voor hen van toepassing zijn. Zo is het voor iedereen snel duidelijk wie bijvoorbeeld de renovatiecoach of energiesnoeier in zijn of haar gemeente is.

Op het digitaal Energiehuis is ook aandacht voor het draaglijk houden van investeringen. Er zijn immers energieleningen, premies en subsidies waar een burger aanspraak op kan maken. Alleen is het niet altijd even gemakkelijk om daar wegwijs in te geraken. Via het digitaal Energiehuis kan iedereen ook zelf nagaan hoe energiezuinig of energieverslindend zijn of haar woning is. De renovatiecoach voor de desbetreffende gemeente helpt de burger dan verder. Het digitaal Energiehuis, dat voorzien is van een chatbox, is te raadplegen via energiehuis.3wplus.be.

Nieuwe website 3Wplus

Vzw 3Wplus maakte van de ontwikkeling van het digitaal Energiehuis gebruik om haar eigen website in een nieuw kleedje te steken. Ook het logo werd vernieuwd. ‘Het Energiehuis is een van de pijlers van 3Wplus. Daarnaast hebben we nog een sociaal maatwerkbedrijf, vier Woonwinkels en negen kinderopvanginitiatieven’, verduidelijkt directeur Erwin Cuyx. ‘Onze nieuwe website biedt een mooi overzicht van de hele werking.’ De projecten van 3Wplus zijn te bekijken via www.3wplus.be.