Energie

Energieadviseurs onderzoeken bijna 1400 woningen in Vlaamse Rand

Op een paar jaar tijd zijn ruim 1300 woningen in 14 gemeenten in de brede rand rond Brussel onderzocht op hun energiezuinigheid en -verbruik.

Het Energiehuis 3Wplus zet zich in om burgers uit de brede Vlaamse Rand rond Brussel te ondersteunen om energiebesparende maatregelen te nemen. Zo kunnen de inwoners van meer dan tien gemeenten in de regio een beroep doen op energiedeskundigen van 3Wplus om hun woning te laten screenen door middel van een energieaudit en/of warmtescan.

Alles samen werden de voorbije jaren in 14 gemeenten welgeteld 1376 woningen aan een voordelige prijs doorgelicht. De energiedeskundigen onderzochten in de woningen via een energieaudit hoe het gesteld was met onder meer de isolatie en de verwarmingsinstallatie. Tijdens de herfst en winter kwam daar nog een warmtescan van de woning bij. Na het onderzoek zorgden de energiedeskundigen telkens voor een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de te verwachten kostprijs ervan en de terugverdientijd. Nadien konden de eigenaars zonder meerprijs een beroep doen op een renovatiecoach voor begeleiding van a tot z bij hun renovatieproject. Het project loopt nog altijd.