Kinderopvang

Kinderdagverblijf Villa Rijckendael tot eind september gesloten door coronabesmetting

Kinderdagverblijf Villa Rijckendael in Strombeek-Bever moet tot eind september de deuren sluiten. Bij één van de begeleiders werd een coronabesmetting vastgesteld. De ouders van de 24 baby’s en peuters werden meteen op de hoogte gebracht.

Sinds afgelopen woensdag 16 september is kinderdagverblijf Villa Rijckendael in de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever gesloten als gevolg van een coronabesmetting bij een personeelslid. Op het moment dat de besmetting bekend raakte, werd meteen beslist om over te gaan tot sluiting zoals de procedures voorschrijven. Hiervoor werd contact opgenomen met de nodige instanties zoals het Agentschap Opgroeien. Alle ouders werden gevraagd om hun kind te komen ophalen en ze kregen ook de nodige informatie. Alle kinderen van de opvang zijn meteen 14 dagen in quarantaine gegaan. Dat is ook het geval voor de zes andere personeelsleden. Ook zij moeten twee weken thuisblijven. Daarnaast hebben ze ook een coronatest ondergaan, en daaruit bleek dat nog een tweede medewerker positief was. De twee besmette personeelsleden krijgen momenteel de nodige verzorging. 3Wplus wenst hen veel beterschap toe.

De bedoeling is om het kinderdagverblijf op donderdag 1 oktober opnieuw te openen. De ouders zullen hierover tijdig geïnformeerd worden. Voor de heropening zullen alle medewerkers opnieuw getest worden.