Kinderopvang

Maatwerkbedrijf geeft Margapaviljoen nieuwe bestemming als kinderdagverblijf

Medewerkers van ons maatwerkbedrijf zijn al enkele maanden druk in de weer met het Margapaviljoen in Diegem om te vormen tot een kinderdagverblijf. Het gemeentebestuur, eigenaar van het gebouw, schreef een aanbesteding uit. De offerte van 3Wplus kwam als beste uit de bus.  

De crèche zal na het afronden van de werken uitgebaat worden door ons team Kinderopvang. In het kinderdagverblijf zal er op het gelijkvloers plaats zijn voor 18 kinderen. Enkele plaatsen zijn gesubsidieerd, wat betekent dat naar het inkomen van de ouders wordt gekeken voor de prijs. De bedoeling is dat op termijn alle plaatsen inkomensgerelateerd zijn. 

Het gebouw moest volledig worden gestript. ‘Het gaat om een totaalrenovatie. Dat was ook nodig om in regel te zijn met de richtlijnen van Kind & Gezin’, zegt Nele Macharis, teamleider Kinderopvang.  ‘Het gebouw blijft eigendom van de gemeente, maar omdat ons maatwerkbedrijf voor de renovatie instaat, is er een renovatiehuurovereenkomst voor 16 jaar. De bedoeling is dat het kinderdagverblijf begin 2023 de deuren opent.’ 

Gepubliceerd op 16 augustus 2022