Maatwerk

Poetsploeg zoekt kerken

Voor het onderhoud van het interieur van kerken kunnen parochieploegen, kerkfabrieken en gemeenten een beroep doen op onze poetsploeg.

Haast iedere werkdag is de poetsploeg van ons maatwerkbedrijf actief in een kerk in Halle-Vilvoorde om de binnenkant van dit waardevolle erfgoed proper te houden. ‘In een tiental kerken in de streek voert de poetsploeg maandelijks onderhoud uit. Dat houdt onder meer in dat ze de vloer en de stoelen kuist. De ploeg bestaat uit twee arbeiders die goed op elkaar zijn ingespeeld’, zegt Murielle Quadflieg, coördinator Groen & Onderhoud. ‘Daarnaast wordt ons maatwerkbedrijf ook ingeschakeld voor een grondiger onderhoud. Daarbij wordt de kerk in kwestie één tot twee keer per jaar van onder tot boven onder handen genomen door een ploeg van vier tot vijf mensen. Met stellingen gaan ze de hoogte in om alle hoekjes, schilderijen en beelden te ontdoen van stof en spinnenwebben. Verder wordt nog onder meer het koper en het zilver opgeblonken.”

De poetsploeg inschakelen biedt vele voordelen. ‘We beschikken over de kennis en juiste producten. Onze vraagprijs is met 17,5 euro per uur niet zo hoog en voor groot onderhoud kan voor bepaalde kerken subsidies aangevraagd worden. Ook stellen we ons flexibel op. Zo kunnen we schuiven met de planning als er in de kerk een uitvaartdienst plaatsvindt.’

INFO: maatwerk@3wplus.be