Kinderopvang

Team Kinderopvang 3Wplus zorgt voor noodopvang tijdens afkoelingsweek

Het Team Kinderopvang van 3Wplus heeft tijdens de vervroegde kerstvakantie voor noodopvang gezorgd op acht locaties in zes gemeenten in Halle-Vilvoorde.

Voor ouders die niet thuis kunnen werken of geen verlof kunnen opnemen, was het niet vanzelfsprekend om opvang te vinden tijdens de afkoelingsweek.  Daarom zorgde het team Kinderopvang van 3Wplus, na overleg met en op vraag van verschillende schooldirecties en gemeentebesturen, opnieuw voor noodopvang.

Dat was onder meer het geval in Beersel, waar de kinderen opgevangen werden in de Malleboot-vestigingen in deelgemeenten Beersel en Lot. In Sint-Pieters-Leeuw ging het zelfs om drie bubbels verspreid over twee locaties (basisscholen Den Top en ‘t Populiertje) aangezien 3Wplus daar een extra inspanning levert en ook de noodopvang van de leerlingen van de vrije basisscholen voor zijn rekening nam. De noodopvang in Wemmel, waar 3Wplus het hele jaar door instaat voor de opvang van de leerlingen van alle basisscholen, situeerde zich in de gemeentelijke basisschool verspreid over twee bubbels. In Opwijk werd de volledige noodopvang voor alle basisscholen geregeld op één locatie (Het Speelhuis) door 3Wplus, in Roosdaal ging het om alle gemeentescholen. De noodopvang in Halle werd gespreid over twee bubbels, en voor één ervan werkte 3Wplus samen met Ferm.

De organisatie van de noodopvang zorgde voor heel wat puzzelwerk. ‘We zijn er in geslaagd om alle kinderen een plekje te geven. En voor iedere locatie hebben we ook voldoende personeel gevonden. In Sint-Pieters-Leeuw hebben we samen met de gemeente zelfs nog jobstudenten aangeworven’, zegt Macharis. ‘Onze coördinatoren en begeleiders hebben zich in deze moeilijke tijden opnieuw zeer flexibel opgesteld. Daarvoor willen we hen uitdrukkelijk bedanken.’