Projecten

Samen naar asbestveilige gemeenten en wijken

3Wplus heeft in 2017 een pilootproject rond collectieve asbestverwijdering in Kampenhout tot een goed einde gebracht. Zowat twintig woningen werden er van hun asbestdak ontdaan. Momenteel loopt er in Kapelle-op-den-Bos een gelijkaardig project.

Vlaanderen wil tegen 2040 asbestveilig zijn. Binnen de realisatie van haar Actieplan Asbestafbouw biedt OVAM aan lokale besturen subsidies voor de organisatie van asbestafbouwprojecten voor haar inwoners. Binnen dit subsidiekader coördineert ons Energiehuis, op vraag van de gemeenten, projecten van collectieve asbestverwijdering. Al in 2017 bracht 3Wplus een pilootproject in de wijk De Hutte in Kampenhout tot een goede einde. Zowat twintig woningen werden er van hun asbesthoudend dak ontdaan.

Deelnemen aan zo’n project rond collectieve asbestverwijdering heeft vele voordelen:

  • Het Energiehuis zoekt in jouw plaats een aannemer. Je hoeft dus zelf geen aannemers te contacteren.
  • Je bent zeker dat het asbesthoudend materiaal op jouw huis door een professionele aannemer op een correcte en veilige manier wordt verwijderd.
  • Als jouw woning nog niet voldoende geïsoleerd is, kan je van de gelegenheid gebruik maken om extra te isoleren. Op die manier bespaar je energie. Het energiehuis geeft deskundig advies omtrent het isoleren van jouw dak.
  • Je verwijdert asbest uit de omgeving en zorgt er mee voor dat jouw omgeving en woning veiliger en gezonder worden.

 

MEER INFO: thijs.stegen@3Wplus.be