Vacature energiesnoeier

Functieomschrijving

Het project ‘energiesnoeiers’ is één van de projecten van de vzw 3Wplus Werk en wordt opgevolgd vanuit het Energiehuis 3Wplus. De energiesnoeiers voeren energiescans en energiebesparende maatregelen uit in woningen in de regio Halle-Vilvoorde. Zo helpen ze de bewoners aan een lagere energiefactuur en gaan ze mee de strijd aan tegen de opwarming van de aarde.

Meer over ons op energiehuis.3wplus.be en op energiesnoeiers.net

3Wplus werft een nieuwe collega Energiesnoeier aan die ernaar uitkijkt om mensen te helpen hun energieverbruik en zo ook hun energiefactuur te verlagen. Jouw ervaring en goesting om te werken in de sociale economie zijn voor ons een meerwaarde, eerder dan een mooi diploma. Technische opleiding en coaching tijdens de inloopperiode worden sowieso voorzien.

Voor 3Wplus zijn gelijke kansen belangrijk, wij moedigen dus iedereen aan om te solliciteren, ongeacht afkomst, geslacht, functiebeperking of geboortedatum.

 

Takenpakket:

Als energiesnoeier ga je bijna dagelijks op pad.Je voert, in opdracht van Fluvius, energiescans uit bij mensen thuis. Tijdens de energiescan bekijk en bespreek je de volledige woning op vlak van energie- en waterverbruik aan de hand van een vragenlijst met de klant. Op basis van de scan worden tips gegeven om energie te besparen. Je voert tijdens deze scan ook kleine energiebesparende werken uit: vervangen van lampen door LED-lampen, plaatsen van waterbesparende douchekoppen, etc. ...

Daarnaast geef je ook informatie mee aan de klant waar hij/zij recht op heeft, bijv. kortingsbon energiezuinige koelkast of wasmachine, uitleg premies,… Indien nuttig voer je ook de V-test (vergelijking contracten energieleveranciers) uit en help je de klant bij de overstap naar een goedkopere energieleverancier.

Er komen ook administratieve taken kijken bij deze job. Op basis van adressenlijsten die je bezorgd worden vanuit Fluvius/gemeenten/OCMW’s maak je je planning op en leg je afspraken telefonisch of via briefvast. Na het uitvoeren van de scan, verwerk je de verkregen gegevens in de database, print je het rapport uit en stuur je dit op naar de klant. Je houdt het aantal energiescans bij per gemeente en per kwartaal. Je volgt je telefoons en mails goed op.En verder zorg je voor een goed klassement van alle documenten en houd je de stock bij van het materiaal voor het spaarpakket, en bestel je bij wanneer nodig.

Profiel

Profiel

· Je hebt een diploma secundair onderwijs (3de graad) of gelijkgesteld door ervaring. Schoolverlaters komen in aanmerking voor deze functie.

· Je hebt interesse om je bij te scholen op vlak van energie en energiebesparing.

· Je hebt technisch inzicht.

· Je gaat graag om met mensen, bent vlot in de omgang en gaat respectvol en met het nodige inlevingsvermogen om met hun leefsituatie.

· Je kan zowel in groep als zelfstandig werken.

· Je bent betrouwbaar.

· Je bent betrokken en flexibel.

· Je spreekt en schrijft vlot Nederlands en kan je uitdrukken in het Frans (en/of andere talen).

· Je beschikt over een rijbewijs B (dienstvoertuig) en bent eventueel bereid je wagen te gebruiken voor dienstverplaatsingen.

 

Competenties

· Mondig en vlot in omgang.

· Respectvol omgaan met specifieke doelgroepen.

· Administratieve vaardigheden.

· ICT: internet, apps op tablet; Office: Word, Excel, Outlook.

· Nauwgezet werken o.a. correcte en regelmatige registratie van dossiers.

· In teamverband kunnen werken.

· Eigen werkzaamheden kunnen organiseren en systematisch aanpakken.

· Zin voor initiatief.

· De nodige discretie in acht nemen.

Aanbod

· Contract van onbepaalde duur (38u) met onmiddellijk indiensttreding.

· Verloning binnen het PC 327.01a van de sociale werkplaatsen (cat. 4).

· Je krijgt maaltijdcheques en een gratis hospitalisatieverzekering.

· Kilometervergoeding (woon-werk en dienstverplaatsingen).

· 29 dagen verlof (in voltijds regime) + opbouwend extralegaal verlof vanaf 35 jaar.

· Je maakt deel uit van een jong en dynamisch team.

· Mogelijkheden tot bijscholing.

Plaats tewerkstelling
  • Z.5 Mollem 250 1730 Asse (hoofdzetel 3Wplus)
  • actief in 16 gemeenten in Halle-Vilvoorde 
Waar en hoe solliciteren

Via e-mail: ine.renson@3wplus.be

Per telefoon: 02 486 64 08

Contact: Ine Renson

Solliciteren: mail je motivatiebrief en CV voor 31/01/2021 naar ine.renson@3wplus.be. Voor verdere info: tel. 02 486 64 08 (Ine Renson). We ontmoeten jou graag snel voor een verkennend gesprek. Na een positieve kennismaking, organiseren we een sollicitatiegesprek dat de dag zelf wordt voorafgegaan door een schriftelijke proef.