Thuisopvang zieke kinderen

Heb je een ziek kind tussen 0 en 14 jaar en woon je in één van de deelnemende gemeenten? Dan zorgen wij voor opvang bij jou thuis.

Vind de nodige info snel terug

Waar staat de dienst voor?

De dienst Thuisopvang zieke kinderen verzorgt dagopvang aan huis in een vertrouwelijke en familiale sfeer. Er wordt gezorgd voor een deskundige begeleiding van zowel kinderen als ouders. 

De verzorging van het zieke kind is de hoofdtaak van de begeleider. Daarnaast wordt de dag zo aangenaam mogelijk gemaakt door het voorzien van spel- en knutselmogelijkheden. 

Kan ik een beroep doen op deze dienst?

Dat kan als je kind in Asse, Beersel, Bever, Dilbeek, Halle, Herne, Galmaarden, Lennik, Liedekerke of Pepingen woont.

Wanneer is opvang mogelijk?

De opvang gebeurt op werkdagen, tussen 7 uur ‘s ochtends en 19 uur ‘s avonds. Iedere opvang duurt maximaal 5 opeenvolgende werkdagen en maximaal 9 uur per dag. Tijdens het weekend en op wettelijke feestdagen is de dienst gesloten.

Hoeveel kost de thuisopvang?

Voor een eerste kind: 3,5 euro per uur

Voor een tweede kind: 2,5 euro per uur

Voor een derde kind: 1,75 euro per uur

Minimum per dag: 10 euro

Omdat we een samenwerkingsverband hebben met Solidariteit voor het Gezin, ontvang je via jouw ziekenfonds mogelijks voordelen voor de opvang van jouw zieke kind. 

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Je kan opvang reserveren via onze online agenda. Dat kan dagelijks tot 18.30 uur. Er is dan opvang mogelijk vanaf de dag nadien. 

Online agenda

Indien er geen vrije plaatsen meer zijn en u wil graag op de wachtlijst geplaatst worden, kan u dit doen via de online agenda. U klikt onderaan op “Verwittig mij indien er een afspraak beschikbaar komt op deze datum”. Wanneer er een plaatsje vrijkomt, zal u een mail krijgen en kan u opvang reserveren via de online agenda.

Je aangevraagde opvang annuleren? Dat kan eveneens via de online agenda vóór 19 uur de dag voorafgaand aan de opvang. Gebeurt dat niet, dan moeten we een boete van 10 euro aanrekenen.

Hoe kan ik Thuisopvang zieke kinderen contacteren?

Nele Macharis
Teamleider Welzijn

Instructiefilmpjes

Volg ons ook via facebook!