Kinderopvang

3Wplus helpt gemeente Zemst aan vervangplaatsen na sluiting crèches en onthaalouder

Het nieuwe kinderdagverblijf Paviljoen in Diegem biedt plaats aan baby’s en peuters die omwille van een sluiting geen opvangplek meer hadden in een crèche of bij een onthaalouder in Zemst.

In Zemst moesten vorig jaar drie kinderdagverblijven en een onthaalouder hun werking stopzetten na een beslissing van het Agentschap Opgroeien. Het gemeentebestuur van Zemst moest hierdoor op zoek naar tijdelijke opvangcapaciteit.

Hierbij kreeg de gemeente de hulp van vzw 3Wplus, met twaalf kinderopvanginitiatieven op ruim dertig locaties zeer actief in de kinderopvang in Halle-Vilvoorde. In het nieuwe 3Wplus-kinderdagverblijf Paviljoen in Diegem (Machelen) komen er tijdelijke plaatsen voor vier kinderen. ‘We wilden het gemeentebestuur van Zemst graag ondersteunen in deze moeilijke situatie. En door de recente opening van ons nieuw kinderdagverblijf in Diegem hadden we ook de kans om dit te doen’, zegt Nele Macharis, teamleider Kinderopvang bij 3Wplus. ‘Om die tijdelijke vervangcapaciteit te mogen realiseren, is er een aanvraag ingediend bij het Agentschap Opgroeien. We voldoen aan de voorwaarden. Hierdoor kunnen we vanaf volgende week maandag de eerste kindjes opvangen.’ 

Gepubliceerd op 9 februari 2023