Wonen

Inwoners Pajottenland kunnen met energievragen terecht in vernieuwde Schepenbank Lennik

Inwoners van het Pajottenland kunnen vanaf december in de Schepenbank in Lennik terecht met al hun vragen rond energie. Twee namiddagen per maand zit een medewerker van Energiehuis 3Wplus klaar om de burgers op afspraak verder te helpen.

Het gelijkvloers van de Schepenbank in het centrum van Lennik is in een nieuw kleedje gestoken, en dat is niet zonder reden. ‘Vanaf donderdag 8 december kunnen inwoners van de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen er op afspraak terecht met al hun vragen rond energie’, zegt Lynsey Vandeborne, coördinator van de Woonwinkel Pajottenland van 3Wplus. ‘Om de twee weken zal een medewerker van Energiehuis 3Wplus er op donderdag van 13 tot 16 uur burgers ontvangen.’

De inwoners kunnen onder meer een afspraak maken voor de opvolging van hun aangevraagde energiepremies en energieleningen. Verder maakt de medewerker van het Energiehuis de inwoners wegwijs in het ruim aanbod aan steunmaatregelen voor wie zijn woning renoveert. Ook krijgen de inwoners hulp bij het aanvragen en vergelijken van offertes voor energetische renovatiewerken. In eerste instantie zal de medewerker vooral inzetten op de vele aanvragen die het Energiehuis krijgt voor de Mijn VerbouwLening en Mijn VerbouwPremie.

Deze tweewekelijkse permanentie in de Schepenbank is een extra dienstverlening. De wekelijkse consultatiemomenten van Woonwinkel Pajottenland in de zes gemeenten blijven behouden.

Praktisch: De consultatiemomenten van het Energiehuis vinden plaats iedere andere donderdag van 13 tot 16 uur in de Schepenbank in Lennik (Alfred Algoetstraat 31, 1750 Lennik). Een afspraak maken is verplicht en kan via energie@3wplus.be of 02 486 64 86

Gepubliceerd op 6 december 2022