Wonen

Merchtem en Drogenbos sluiten aan bij Woonwinkels

Door de aansluiting van Merchtem en Drogen­bos bij onze Woonwinkels is 3Wplus in 19 van de 35 gemeenten in Halle-Vilvoorde actief op vlak van wonen.

De gemeente Merchtem maakt voortaan deel uit van de Woonwinkel West-Brabant (samen met Asse, Dilbeek en Opwijk) en beschikt over een woonloket waar inwoners gratis terecht kunnen met al hun vragen over wonen en technisch advies van hun (huur)woning kunnen aanvragen. Verder zal 3Wplus in Merchtem op eigen initiatief onderzoeken naar woonkwaliteit uitvoeren en verwaarloosde en leegstaande panden opsporen. Ook doet de gemeente een beroep op 3Wplus om samen met de sociale huisvestingsmaatschappij een bescheiden woonaanbod te realiseren.

In Drogenbos, dat aansluit bij Woonwinkel Noord (Grimbergen, Kampenhout, Steenok­kerzeel, Wemmel en Zemst), wordt extra ingezet op het controleren en aanpakken van de kwaliteit van woningen. Zo zal 3Wplus onder meer controles uitvoeren van woningen die in aanmerking komen om verhuurd te worden via een sociaal verhuurkantoor. Verder gaat er aandacht naar het opsporen van verwaarloosde panden.