Wonen

Vragen over wonen in het Pajottenland? In het OCMW/Sociaal Huis krijg je advies

Lennikenaren kunnen sinds begin dit jaar in het OCMW terecht met al hun woonvragen. Voor de vijf andere gemeenten aangesloten bij Woonwinkel Pajottenland is dat al het geval.

Eén keer per week kunnen inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen met al hun woonvragen terecht bij een adviseur van Woonwinkel Pajottenland op een vast tijdstip in hun eigen gemeente. Dit kan door de huidige coronamaatregelen momenteel enkel op afspraak. De adviseurs helpen bij problemen met huren en verhuren, maken duidelijk welke premies en subsidies beschikbaar zijn voor investeringen in de woning en geven advies voor meer woonkwaliteit. Ook bieden ze ondersteuning bij het inschrijven op de wachtlijst voor een sociale woning.

In vijf van de zes gemeenten gingen deze permanenties nu al door in het OCMW of het Sociaal Huis. Sinds kort is dat ook het geval voor inwoners van Lennik. ‘Voor de gemeente Lennik ontvingen wij tot nu toe de inwoners op onze standplaats in de Schepenbank, waardoor er een minder nauw contact was met het OCMW. Van de recente verhuis van het OCMW van Lennik naar de Dekenij hebben we gebruik gemaakt om onze permanentie daar onder te brengen. Lennikenaren kunnen er iedere dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur terecht na het maken van een afspraak’, verduidelijkt Lynsey Vandeborne, coördinator van Woonwinkel Pajottenland. ‘Onze aanwezigheid in het OCMW zal voor een goede wisselwerking zorgen. Voor sommige doelgroepen wordt de drempel verlaagd en er is een doorstroom van dossiers van maatschappelijk werkers op het gebied van wonen.’

De uren en locaties van de permanenties in de 6 gemeenten zijn te vinden op de website van Woonwinkel Pajottenland